Travel dari Ampang-Damansara mau ambil masa 45 minit - 1jam tu tak termasuk kesesakan jalanraya bagai terutamanya hari sabtu. eerrr!!
Sementara nak menunggu hari yang mungkin aku ke sana, mungkin lah.. demi memenuhi keinginan anak tekak ni, finally beli je meatball kat hypermarket ada banyak choice. Sos dia tu penting yang akan menentukan kehebatan, kelazatan dan keanggunan rasanya sama cam meatball ikea tu. Sabar ya anak tekak, Let's do this!
Sementara nak menunggu hari yang mungkin aku ke sana, mungkin lah.. demi memenuhi keinginan anak tekak ni, finally beli je meatball kat hypermarket ada banyak choice. Sos dia tu penting yang akan menentukan kehebatan, kelazatan dan keanggunan rasanya sama cam meatball ikea tu. Sabar ya anak tekak, Let's do this!
Formula penyediaan:
Hanya dengan menggunakan suhu api yang sangat slow sahaja
1) Panaskan pan (kuali leper)
2) Masukkan Butter sehingga cair + Onion + Bay Leaf + Thyme: Sehingga layu
3) Taburkan tepung gandum: gaul sehingga bertukar warna light brown - max slow cook
4) Masukkan air + Beef cube + Cream susu - adjust mengikut kepekatan yang diinginkan
5) Tambahkan kicap manis untuk colouring :)
6) Taburkan dedaun parsley yang telah dicincang halus keatas hidangan anda.
Note: Ready made meatball boleh direbus bersama sos atau dimasak berasingan.
Hasilnya: Waalahhh!!!
10Q 4ur time,
let's get some bite!


No comments:
Post a Comment